TURIZMO KOMPLEKSAS „UAB KINTAI“

TURIZMO KOMPLEKSAS „UAB KINTAI“
Povilų g. 11, Kintai

UAB „Kintai“ įkurti 1992 m. Nemuno deltos regioniniame parke, apsupti vandens – vienoje pusėje Minijos upė, kitoje didžiuliai tvenkinių plotai. Bendrovei priklauso 600 ha gamybinių plotų, kuriuose auginamos ir veisiamos žuvys, tokios kaip: karpiai, lydekos, šamai, karosai, baltieji amūrai, margieji plačiakakčiai. UAB „Kintai“ ežeruose galima ir pramoginė žūklė, vandens telkiuose žvejoti gali tiek profesionalai, tiek mėgėjai. Nuo 2000 m. įmonė plėsdama savo veiklą bei paslaugų spektrą įkūrė turizmo kompleksą, kuriame teikiamos tokios paslaugos kaip: maitinimas, apgyvendinimas, pramoginė žūklė, paukščių stebėjimas, laivų nuoma, medžioklė, švenčių bei konferencijų organizavimas.

PATIEKALAS

Turistiniam maršrutui „Divyčio kelias“ kavinė UAB „Kintai“ siūlo tradicinę Šilutės krašto žuvienę „Žvejo sriuba“. Nuo seno Pamario krašto žvejams žuvienės virimas prilygo ritualui, šis patiekalas buvo laikomas sakraliniu, apeiginiu valgiu. Žuvienės virimas turėjo griežtas gaminimo taisykles tokias, kaip - žuvienė privalo būti gaminama tik iš šviežios žuvies, sultinys turi būti skaidrus, žuvienės niekada negalima gaminti iš tokių žuvų, kaip kuoja, karšis, gružlys, aukšlė ir kt. Buvo tikima, kad nesilaikant taisyklių nesiseks žvejyba arba pradės mažėti žuvies mariose ar jūroje.

Kavinės virėjai virdami žuvienę laikosi tų pačių gamybos taisyklių, kaip ir krašto senieji žvejai. Svarbiausia, kad žuvienė būtų unikali, tiek virimo, tiek skonio prasme. UAB „Kintai“ žuvienę gamina iš savo pačių užaugintų šviežių žuvų: karpio, lydekos, ešerio ir kitų. Žuvienė „Žvejo sriuba“ gaminama pirmiausia nuverdant nuovirą, t.y. sultinį, kurio skonis priklauso nuo žuvies įvairovės. Kuo daugiau žuvies, tuo skanesnė žuvienė. Žuvienei ypatingą skonį bei kvapą suteikia tokios žuvys kaip: ešeriai, pūgžliai, sterkai. Į nukoštą sultinį sudedamos daržovės, įberiamas žiupsnis druskos bei pipirai ir būtinai paskaninama prieskoninėmis žolėmis – krapais, petražolėmis, lauro lapais, svogūnų laiškais, porais.

Auksinė žuvienės taisyklė – sultinys privalo būti skaidrus, bet taip pat žuvienė būtinai privalo išsaugoti jai būdingą skonį ir aromatą. Svarbi gaminimo detalė - žuvienė verdama tik neuždengtame puode, kad žuvis neprarastų minėtų savybių. Taip pat žuvienė verdama ant mažos ugnies ir nė minutei negali užvirti, kad nesuirtų žuvų gabalėliai.

Žuvienės kaina nuo 7 lt, tai senas UAB „Kintai“ patiekalas, nuo pat įkūrimo yra įtrauktas į meniu, žuvienės pavadinimas "Žvejo sriuba".

Kontaktai:

Adresas: Povilų g. 11, Kintai

Tel/ Fax.: +37044147339

www.kintai.lt